پیشینه تحقیق عوامل موثر بر جذب سرمایه قسمت دوم
تار و ولچاکو[1](2017) پژوهشی را با عنوان “تجارت روسیه و سیاست سرمایه گذاری مستقیم خارجی در مناطق مشترک” انجام داده اند. این پژوهش پیشبینیهای مختلف در مورد عایدی روسیه از پیوستن به سازمان تجارت جهانی را مرور کرده است. پیش بینی شده است که روسیه سالانه 53 میلیارد دلار از پیوستن کوتاه مدت و 177 میلیارد دلار از پیوستن بلند مدت به سازمان تجارت جهانی بدست خواهد آورد. همچنین در این مقاله اصلاحات قانونی مورد نیاز برای پیوستن به تجارت جهانی نیز مورد بررسی قرار گرفته و با اصلاحات سایر کشورها مقایسه شده است. نتیجه حاکی از آن است که روسیه نیازمند اجازه کشورهای عضو این سازمان است و اجازه آنان برای پیوستن روسیه باعث ملغی شدن قانون Jackson- Vanik Amendment میشود. همچنین روسیه میبایست قوانین بخشهای استراتژیک که باعث افزایش نقش دولت در اقتصاد را میشود مورد بازبینی قرار دهد.
گلوبرمن و گلوبرمن[2](2017) پژوهشی را با عنوان “عصر جدید سرمایهگذاری مستقیم خارجی” انجام داده است. هدف این پژوهش ارائه شیوه به روز و جامع ارزیابی محیط برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی پس از رفراندوم اعمال شده در انگلستان به منظور خروج از اتحادیه اروپا، انتخاب دونالد ترامپ بعنوان رئیس جمهور یالات متحده و اقدامت رو به رشد ملیگرایی در اروپا میباشد. بدین منظور مقالات مرتبط با هریک از اتفاقات مذکور مرور شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تحولات ایجاد شده باعث کاهش سرمایه گذاری خارجی شده است، و این مساله بعلت آینده قابل پیش بینی، کاملأ منطق به نظر میرسد. همچنین این مساله محتمل است که ذات سرمایه گذاری مستقیم خارجی از حالت مکمل تجاری به حالت جایگزین تجاری تبدیل شود.
یو و همکاران[3](2017) پژوهشی را با عنوان “یک مدل تصمیمگیری چندهدفه برای سرمایهگذاری در ذخیره انرژی و کاهش انتشار آلاینده ها در معادن زغال سنگ” انجام دادهاند. در این تحقیق تصمیمگیری برای سرمایه گذاری با سه هدف: بیشینه سود، مصرف حداقل انرژی و حداقل آلودگی با استفاده از برنامهریزی غیرخطی مرکب چندهدفه انجام شده است. در این تحقیق کدگذاری مرکب دوگانه “بهینه سازی ازدحام ذرات و الگوریتم ژنتیک مرتب سازی غیر مغلوب” برای بهینه سازی متغیرهای مجزا و پیوسته برای همیاری شرکت در اتخاذ تصمیم انجام شده است. همچنین برای مشخص شدن پارتو فرانت از روش تجزیه و تحلیل خوشه بندی چندهدفه استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان داده است مدل ریاضی بدست آمده قادر است پاسخ بهینهای برای تصمیم به سرمایهگذاری در بخش مورد را نظر را فراهم کند. همچنین مدل ارائه شده در این تحقیق(MMINLP)) نسبت به الگوریتمهای NSPSO و PSO-NSGA-II کارآئیی بهتری از خود نشان داده است.
گونچالوز و همکاران[4](2017) پژوهشی را با عنوان “آیا مدل سرمایهگذاری میتواند بطور همزمان ارزش و شتاب را توضیح دهد؟ ” انجام دادهاند. در این پژوهش بازده سرمایهگذاری در سطح شرکت با استفاده از متغیرهای حسابداری سطح شرکت تعیین شده و سپس برای همخوانی با بازده سهام سطح پرتفولیو با سطح پرتفولیو جمع شده است. بعلاوه، محققان فرض کردهاند داراییهای فعلی درکنار سرمایه فیزیکی ورودیهای تولید جداگانه شکل داده است. برای ارائه مدل ریاضی از روش GMM و Aggregation استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که مدل سرمایهگذاری ساختاری بدست آمده متغیرهای ارزش، شتاب، سرمایهگذاری و سوددهی حق بیمه را بخوبی برازش کرده و بطور جزئی همبستگی بین بازده سرمایهگذاری-سهام مثبت، پویایی کوتاه مدت و دوری شتاب و سوددهی حق بیمه و پویایی بلند مدت و مخارج ضدچرخشی و ارزش و سرمایه گذاری در حق بیمه را توضیح میدهد. اما مدل ارائه شده قادر به توضیح سقوط شتاب بنگاه نبوده است.
این محتوا برای پیشینه پژوهش پایان نامه کارشناسی ارشد، تهیه پروپوزال و فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد مناسب است
[1] Tarr and Volchkova
[2] Globerman & Globerman
[3] Yu et al.
[4] Gonçalves et al.
- Tarr, D., & Volchkova, N. (2017). Russian trade and foreign direct investment policy at the crossroads. In Trade Policies for Development and Transition (pp. 337-360).
- Globerman, S., & Globerman, S. (2017). A new era for foreign direct investment?. Multinational Business Review, 25(1), 5-10.
- Yu, S., Zheng, S., Gao, S., & Yang, J. (2017). A multi-objective decision model for investment in energy savings and emission reductions in coal mining. European Journal of Operational Research, 260(1), 335-347.
- Gonçalves, A. S., Xue, C., & Zhang, L. (2017). Does the Investment Model Explain Value and Momentum Simultaneously? (No. w23910). National Bureau of Economic Research.